Wysłany: Czw Gru 27, 2007 10:56 pm Problem z connectem do AP-ka ślącego net...
Witam Kolegów.
To mój pierwszy post na Waszym ciekawym forum. Zarejestrowałem się, trochę poczytałem, trochę poszukałem, ale czegoś podobnego do mojego kłopotu nie znalazłem.
Otóż korzystałem sobie z netu za pomocą routera tzw. BLACK AP router, który pracował w trybie WISP i zrobioną przez siebie antenką ciągnąłem net od lokalnego dostawcy, za który płaciłem słone pięniądze. 50 zł za 512 kb - to sporo, jak na obecne czasy. Przełączyłem się w tryb BRIDGE i poskanowałem sobie troszkę. Mam teraz mnóstwo potrzebnych informacji, żeby działać bezpłatnie i tak też było przez pewien czas, ale jak to jest możliwe, że już nie mogę się podłączyć do AP-ka, ani w trybie WISP, ani w BRIDGE???
Drodzy Koledzy mogliby mi coś przybliżyć???
Ustawiam sobie wcześniej poznany MAC i IP, mam wyłączone rozgłaszanie, mam też wyłączone pingowanie ze strony WAN, sygnał mam dobry, ale już nie uzyskuję connectu z AP i jego SSID, którego rozgłaszanie nie jest wyłączone.
Może ktoś zna ten sprzęt, który posiadam i wie jak to poustawiać, żeby zaświeciło słońce???
Kiedy przestałem już opłacać net, admin ustawił mi info na mój IP i jak próbowałem otworzyć jakąkolwiek stronę, to miałem monit o moim saldzie do zapłacenia i że internet jest zablokowany. Przełączyłem się na pierwszego lepszego poznanego przez skanowanie przyjaciela i już wszystko grało, ale po dwóch dniach straciłem net i możliwość połączenia się z AP-kiem, ale dlapoczemu??? -tego nie wiem...
Poproszę o wsparcie dla początkującego.
Pozdrawiam i życzę już wszystkiego dobrego na nowy rok, pomyślnych "złamań".
[ Dodano: Sob Gru 29, 2007 9:57 am ]
widze, ze na tym forum nikt mi tez nie pomoze... mozliwe, ze to forum zalozyl wlasciciel jakiejs sieci i tu nikt nie udzieli mi potrzebnych informacji.